Skip to Content
Blijf op de hoogte

Brussels Abbey Beer

In 1201 stichtte Dame Gisèle de Ter Kameren Abdij aan de voet van de Maalbeekbron in Brussel. De cisterciënzer zusters brouwden er eeuwenlang bier voor eigen consumptie en ontvingen ook reizigers en pelgrims die de abdij op hun weg vonden. Met de Franse Revolutie verloor de abdij haar oorspronkelijke religieuze functie en daarmee ook de brouwactiviteit.

De historische gebouwen en het park bleven wel goed bewaard. Brusselaars komen er maar al te graag wandelen en genieten van de prachtige tuinen. Vandaag schittert de eeuwenoude abdij in hartje Brussel opnieuw. Met een nieuw duo abdijbieren brengen we hulde aan Dame Gisèle en haar legendarische gastvrijheid. Tot groot genoegen van alle Brusselaars, bierliefhebbers en reizigers van vandaag!

Abbey ter kameren

Het Anker - Mechelen

Vanaf 2022 wordt het nieuwe duo La Cambre bieren gebrouwen door Het Anker uit Mechelen. De brouwerij sloot hiervoor een langdurige licentie-overeenkomst af met de kerkfabriek van La Cambre en het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Het Anker is een familiebrouwerij, wereldwijd gekend voor haar ‘Gouden Carolus’ speciaalbieren en single malt whisky. Al 6 generaties lang wordt er bier gebrouwen aan de rand van het Groot Begijnhof in Mechelen, erkend als UNESCO werelderfgoed.

Erkend Abdijbier

Erkend Belgisch Abdijbier

Je vindt het keurmerk ‘Erkend Belgisch Abdijbier’ terug op beide La Cambre bieren. Dit betekent dat er een concrete link met de abdijsite bestaat, waar voorheen reeds bier gebrouwen werd. Het garandeert ook dat de abdij voor elke consumptie een vergoeding ontvangt, die kan dienen om goede doelen te steunen of de historische abdijgebouwen te onderhouden.

La cambre blond

Brussels abdijbier, blond en verfrissend.
Bier met hergisting in de fles.

33CL    alc. 6,3% vol.
Schenktemperatuur: 5-7°C
Ten minstenste houdbaar tot: 24 maanden (33cl)
La cambre ipa

Brussels abdijbier, verfrissend en rijkelijk gehopt.
Bier met hergisting in de fles.

33CL    alc. 4,9% vol.
Schenktemperatuur: 5-7°C
Ten minstenste houdbaar tot: 24 maanden (33cl)